Twitter

Nieuws

28-03-2017
Even voorstellen: onze nieuwe stagiaires

In het eerste kwartaal van 2017 startten twee nieuwe stagiaires bij de Rekenkamer Oost-Nederland. In een kort interview maken we nader kennis met Laura en Lissa.

Wie zijn onze twee nieuwe stagiaires?

Laura Lage Venterink is 21 jaar en studeert Economics (specialisatie accounting & control) aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Ze volleybalt graag en is sinds kort enthousiast aan het oefenen met hardlopen om met het rekenkamer team mee te doen aan de IJsselloop.

Lissa Tonnema is 22 jaar, woont in Oldenzaal en studeert ook aan de Radboud Universiteit. Zij volgt een master bestuurskunde (specialisatie beleid & advies). De rekenkamer heeft dit jaar veel volleybaltalent binnengehaald; ook Lissa doet aan volleybal. Daarnaast houdt ze van wandelen.

Lissa (links) en Laura (rechts)

Lissa (links) en Laura (rechts)

Waar zijn Laura en Lissa mee bezig?

Laura schrijft haar masterscriptie over de Duisenbergmethode. Een methode om begrotingen en jaarstukken te analyseren. Ze helpt daarnaast de rekenkamer mee deze methode toe te passen in een project dat in samenwerking met Statenleden van Overijssel is opgezet.

Lissa onderzoekt voor haar scriptie hoe controle en verantwoording in een netwerk het beste ingericht kan worden. Dit is een verdere verdieping van het onderzoek dat de rekenkamer in 2016 heeft gedaan naar de stad & regio contracten en de lessen die daaruit getrokken zijn voor netwerksturing.

Waarom een stage bij de Rekenkamer Oost-Nederland?

Laura wilde na een stage bij een grote multinational deze keer iets totaal anders en kwam via haar studieadviseur op het spoor van de rekenkamer, een relatief kleine overheidsorganisatie. Ze vindt het interessant dat de rekenkamer praktijkgericht onderzoek doet en dat ze economie en beleid met elkaar kan combineren. Ook is het leuk dat de Rekenkamer Oost-Nederland actief is voor de twee provincies waar ze vandaan komt / woont.

Lissa wist nog niet zoveel af van wat de rekenkamer doet en wil hier graag meer over te weten komen. Een baan in het openbaar bestuur lijkt haar later in ieder geval interessant. Bovendien wil ze graag ontdekken of ze na haar studie verder zou willen met onderzoek doen.

Wat is de eerste indruk van de Rekenkamer Oost-Nederland?

Laura en Lissa noemen beide de goede begeleiding en prettige sfeer. Ze vinden het ook interessant dat ze met de rekenkamer in de praktijk mee op pad mogen. Naast de rekenkamer leren ze zo ook de organisaties van beide provincies kennen. Ze zijn al bij bijeenkomsten op het provinciehuis geweest en gaan interviews uitvoeren.

LEES MEER
20-02-2017
Onderzoek XL Park / RBT

Op 20 februari 2017 publiceerden we het onderzoek naar het XL Park dat wij op verzoek van PS Overijssel hebben uitgevoerd.

Bekijk de resultaten.

LEES MEER
26-01-2017
Resultaten onderzoek in beeld bij RTV Oost

RTV Oost heeft naar aanleiding van ons rapport 'de vaart erin houden' een reportage gemaakt. Deze is hier te vinden. Daarnaast zetten zij op hun website de cijfers op een rij. Deze vindt u hier.

 

 

LEES MEER
02-12-2016
Onderzoek gestart naar Regionaal Bedrijventerrein Twente

Recent is de Rekenkamer Oost-Nederland gestart met een onderzoek naar het Regionaal Bedrijventerrein Twente. Het onderzoeksplan vindt u hier.

LEES MEER
22-09-2016
Publicatie onderzoeksplan twee nieuwe onderzoeken

Recent is de Rekenkamer Oost-Nederland gestart met twee nieuwe onderzoeken. Het onderzoeksplan van het onderzoek naar Revolverende fondsen vindt u hier. Onder deze link vindt u ons onderzoeksplan voor het onderzoek naar Goederenvervoer over water in Overijssel.

LEES MEER
06-07-2016
aanbieding cultureel ondernemerschap Overijssel en verkenning natuur

Op 6 juli bood onze voorzitter de heer Mekel twee rapporten aan aan CdK mevrouw Bijleveld van de provincie Overijssel; het onderzoek naar cultureel ondernemerschap en de verkenning natuur. De verkenning natuur is op 6 juli eveneens toegezonden aan de Statenleden van Gelderland.

LEES MEER
15-06-2016
Presentatie onderzoek stad en regio - netwerksturing

Op 29 juni wordt het rapport 'Handvatten PS voor netwerksturing, lessen uit het programma Stad en Regio' officieel aangeboden aan de CdK, de heer Cornielje.

Op 15 juni konden PS-leden en andere geïnteresseerden middels een presentatie al kennis nemen van de uitkomsten van het onderzoek naar Stad en Regio. Dat de presentatie plaats vond vóór de overhandiging heeft te maken met de agendering van het uitvoeringsprogramma voor de gebiedsopgaven. PS willen voor de gebiedsopgaven graag gebruik kunnen maken van het onderzoek naarhet programma Stad en Regio.

LEES MEER
02-03-2016
Aanbieding cultureel ondernemerschap en groot onderhoud Gelderland

Op 2 maart bood onze voorzitter, dhr. Mekel, twee rapporten aan aan de Commissaris van de Koning, de heer Cornielje. Naast het rapport over het groot onderhoud van wegen (Grip op groot onderhoud) werd het rapport naar cultureel ondernemerschap (een hele onderneming) aangeboden.

LEES MEER
25-02-2016
Start nieuwe onderzoeken

Vandaag is de Rekenkamer Oost-Nederland gestart met twee nieuwe onderzoeken. Het onderzoeksplan van het onderzoek naar Stad- en Regiocontracten vindt u hier. Onder deze link vindt u ons onderzoeksprogramma naar cultureel ondernemerschap in Overijssel.

LEES MEER
17-02-2016
Rapport groot onderhoud Overijssel aangeboden

Op 17 februari ontving CdK mw. Bijleveld uit handen van onze voorzitter, dhr. Mekel het rapport 'Grip op groot onderhoud'. Het rapport werd aangeleverd op een brok asfalt. Op 2 maart vindt de aanbieding in Gelderland plaats.

Uit het onderzoek blijkt dat de provincie Overijssel het groot onderhoud grotendeels op orde heeft. Wel kan de informatievoorziening over de kwaliteit en de dekking van de benodigde middelen beter. Lees hier meer.

LEES MEER