Nieuws

Share Linkedin
Share X

Even voorstellen: onze nieuwe stagiaires

In het eerste kwartaal van 2017 startten twee nieuwe stagiaires bij de Rekenkamer Oost-Nederland. In een kort interview maken we nader kennis met Laura en Lissa.

Wie zijn onze twee nieuwe stagiaires?

Laura Lage Venterink is 21 jaar en studeert Economics (specialisatie accounting & control) aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Ze volleybalt graag en is sinds kort enthousiast aan het oefenen met hardlopen om met het rekenkamer team mee te doen aan de IJsselloop.

Lissa Tonnema is 22 jaar, woont in Oldenzaal en studeert ook aan de Radboud Universiteit. Zij volgt een master bestuurskunde (specialisatie beleid & advies). De rekenkamer heeft dit jaar veel volleybaltalent binnengehaald; ook Lissa doet aan volleybal. Daarnaast houdt ze van wandelen.

profielfoto van Laura en Lisse, stagiaires bij de Rekenkamer Oost
Lissa (links) en Laura (rechts)

Waar zijn Laura en Lissa mee bezig?

Laura schrijft haar masterscriptie over de Duisenbergmethode. Een methode om begrotingen en jaarstukken te analyseren. Ze helpt daarnaast de rekenkamer mee deze methode toe te passen in een project dat in samenwerking met Statenleden van Overijssel is opgezet.

Lissa onderzoekt voor haar scriptie hoe controle en verantwoording in een netwerk het beste ingericht kan worden. Dit is een verdere verdieping van het onderzoek dat de rekenkamer in 2016 heeft gedaan naar de stad & regio contracten en de lessen die daaruit getrokken zijn voor netwerksturing.

Waarom een stage bij de Rekenkamer Oost-Nederland?

Laura wilde na een stage bij een grote multinational deze keer iets totaal anders en kwam via haar studieadviseur op het spoor van de rekenkamer, een relatief kleine overheidsorganisatie. Ze vindt het interessant dat de rekenkamer praktijkgericht onderzoek doet en dat ze economie en beleid met elkaar kan combineren. Ook is het leuk dat de Rekenkamer Oost-Nederland actief is voor de twee provincies waar ze vandaan komt / woont.

Lissa wist nog niet zoveel af van wat de rekenkamer doet en wil hier graag meer over te weten komen. Een baan in het openbaar bestuur lijkt haar later in ieder geval interessant. Bovendien wil ze graag ontdekken of ze na haar studie verder zou willen met onderzoek doen.

Wat is de eerste indruk van de Rekenkamer Oost-Nederland?

Laura en Lissa noemen beide de goede begeleiding en prettige sfeer. Ze vinden het ook interessant dat ze met de rekenkamer in de praktijk mee op pad mogen. Naast de rekenkamer leren ze zo ook de organisaties van beide provincies kennen. Ze zijn al bij bijeenkomsten op het provinciehuis geweest en gaan interviews uitvoeren.