Nieuws

Share Linkedin
Share X

Goudvink 2022 uitgereikt

De Goudvink, de prijs voor het beste rekenkamerrapport, is op 2 december 2022 uitgereikt. Wij waren één van de vier genomineerden met het onderzoek ‘Meer vitaliteit, minder leegstand?’ maar hebben de prijs niet gewonnen. 

Uitreiking van de Goudvink van 2022 die is gegeven aan de Rekenkamer Utrecht. De Rekenkamer Oost-Nederland was een van de vier genomineerden.

De jury benoemt in haar beoordeling de actualiteit van het onderwerp leegstand, zeker met het oog op toekomstige opgaven als verduurzaming. Zij waardeert dat de Rekenkamer Oost-Nederland door het gebruik van verschillende strategieeën, de heldere beschrijving en het tonen van kaartmateriaal een ingewikkeld onderwerp inzichtelijk maakt. ‘Het rapport schiet raak op gebieden waar het probleem speelt’, aldus de jury. Ook werd de expert review die Cees-Jan Pen, lector bij Fontys, op uitnodiging van de Rekenkamer schreef een waardevolle toevoeging bij het rapport genoemd. Klik op link voor Gelderland of Overijssel om de Rekenkamerrapporten van het onderzoek naar leegstand te zien.

De Goudvink is aan de Rekenkamer Utrecht gegeven voor haar onderzoek naar verduurzaming van gemeentelijk vastgoed.