Toegankelijkheid

Rekenkamer
Oost-Nederland

E-mail: info@rekenkameroost.nl
Telefoon: 0570 66 58 00
Adres: Sijzenbaanplein 11-15,
7411 HL Deventer

In de toegankelijkheidsverklaring leest u wat de Rekenkamer doet aan de toegankelijkheid van de informatie op haar website.

Op deze website informeren wij u over de lopende en afgeronde onderzoeken en kunt u algemene informatie over ons vinden. We doen ons uiterste best om de informatie actueel en juist te houden. Mist u informatie of komt u onjuiste of verouderde informatie tegen? Dan horen wij dit graag van u via info@rekenkameroost.nl.

Algemeen

De website www.rekenkameroost.nl voldoet aan de Webrichtlijnen (WCAG 2.1 niveau AA).
De toegankelijkheid is getest met Lighthouse (ontwikkeld door Google) op de meeste WCAG 2.1 AA-criteria. Lighthouse geeft per pagina een algemene toegankelijkheidsscore van 0 tot 100. Alle webpagina’s van Rekenkamer Oost-Nederland scoren tussen de 95 en 100. Alleen de beoordelen of tekstalternatieven accuraat of behulpzaam zijn (kwaliteitsbeoordeling) en relevantie van de paginatitels en kwaliteit van de inhoud (contextuele boordeling) test Lighthouse niet.

Maatregelen

De Rekenkamer streeft ernaar dat www.rekenkameroost.nl zo volledig mogelijk aan de aan de Webrichtlijnen voldoet. Deze richtlijnen stellen hoge eisen aan pdf-bestanden. De Rekenkamer Oost-Nederland kan niet garanderen dat alle pdf’s op de website hieraan voldoen. Vooral de oudere pdf bestanden zullen niet voldoen. Het aanpassen van deze bestanden kost onevenredig veel tijd en geld.

Het uitgangspunt is om pdf’s te publiceren die helemaal aan de Webrichtlijnen voldoen. Indien u een pdf aantreft die niet aan de Webrichtlijnen voldoet, dan kunt u via info@rekenkameroost.nl een verzoek indienen om de pdf toegankelijk te maken. Geef duidelijk aan om welke pdf het gaat. De Rekenkamer Oost-Nederland zorgt dan voor een versie die voldoet aan de Webrichtlijnen.

Onderdelen die uitgesloten zijn van deze verklaring

  • Verwijzingen naar externe digitale producties;
  • Verwijzingen naar YouTube;
  • Verwijzingen naar Twitter.

Probleem met de toegankelijkheid van deze website?

Als u ondanks de maatregelen die de Rekenkamer Oost-Nederland heeft genomen een toegankelijkheidsprobleem ervaart op onze website, stuur dan een e-mail naar info@rekenkameroost.nl. We kunnen u beter helpen als u het volgende aangeeft:

  • de webpagina waarop u een toegankelijkheidsprobleem ervoer;
  • een korte omschrijving van het probleem.

 

U ontvangt binnen 5 werkdagen een antwoord. De Rekenkamer Oost-Nederland onderzoekt het door u gemelde probleem en koppelt vervolgens aan u terug hoe we de informatie voor u toegankelijk kunnen maken.

Deze toegankelijkheidsverklaring is vastgesteld op 10 september 2024