lopende onderzoeken

Energiebesparings- en informatieplicht

logo Rekenkamer Oost-Nederland, driehoeken voor de provincies Gelderland en Overijssel met een rechthoek voor de rivier en een circel voor de verbinding
We nemen deel aan het DoeMee onderzoek dat de NVRR uitvoert naar toezicht en handhaving op de energiebesparingsplicht van bedrijven en instellingen. Daarnaast zullen wij een aanvullend onderzoek uitvoeren op het gebied van energiebesparing.

Risicomanagement

omslag afbeelding onderzoeksplan risicomanagement
Het risicomanagement ligt primair bij Gedeputeerde Staten en de ambtelijke organisatie. Omdat PS moeten kunnen vertrouwen op goed risicomanagement op het moment dat zij gevraagd worden een besluit te nemen over een nieuw project, is het van belang om de staat van het risicomanagement eens onder de loep te nemen.

Bereikbaarheid openbaar vervoer

Omslagafbeelding onderzoeksplan Bereikbaarheid Openbaar Vervoer. Op de foto een busstation.
In dit onderzoek willen we kijken naar de doeltreffendheid van het beleid op het gebied van het openbaar vervoer. Daarbij willen we ook aandacht besteden aan het gebruik en de inzet op andere mobiliteitsdiensten en flexibel openbaar vervoer.

Onderzoeksprogramma

Het bestuur van de Rekenkamer Oost-Nederland bepaalt onafhankelijk welke onderwerpen zij wil onderzoeken en legt dit vast in een onderzoeksprogrammaHeeft u een idee voor een onderzoeksonderwerp voor de Rekenkamer? Laat het ons weten! Klik hier om een onderwerp door te geven.