Goudvink 2022 uitgereikt

Uitreiking van de Goudvink van 2022 die is gegeven aan de Rekenkamer Utrecht. De Rekenkamer Oost-Nederland was een van de vier genomineerden.

De Goudvink, de prijs voor het beste rekenkamerrapport, is op 2 december 2022 uitgereikt. Wij waren één van de vier genomineerden met het onderzoek ‘Meer vitaliteit, minder leegstand?’ maar hebben de prijs niet gewonnen.

Effectiviteit revolverende fondsen Overijssel

Omslagafbeelding publicatie: Effectiviteit fondsen provincie Overijssel. Titel: Een kwestie van lange adem. Illustraties van energiefonds en innovatiefonds.

De Overijsselse revolverende fondsen laten een redelijk positief beeld zien als het gaat om het bereiken van maatschappelijke doelen. Het beeld is echter niet compleet doordat niet voor alle fondsen concrete doelen zijn geformuleerd. De (veelal financiële) verwachtingen die ten grondslag liggen aan het bereiken van de maatschappelijke doelen laat een wisselend beeld zien. Dat is ook niet verwonderlijk bij een (relatief) nieuw instrument en bij veranderingen gedurende de looptijd. Het gaat om een tussentijds beeld.