Aanbieding cultureel ondernemerschap en groot onderhoud Gelderland

Op 2 maart bood onze voorzitter, dhr. Mekel, twee rapporten aan aan de Commissaris van de Koning, de heer Cornielje. Naast het rapport over het groot onderhoud van wegen (Grip op groot onderhoud) werd het rapport naar cultureel ondernemerschap (een hele onderneming) aangeboden.

Cultureel ondernemerschap Gelderland

Omslagafbeelding publicatie onderzoek naar het stimuleren van cultureel ondernemerschap door provincie Gelderland. Titel: Een hele onderneming. Foto: rode podiumgordijnen.

De provincie Gelderland heeft vanaf 2013 actief ingezet op het stimuleren van cultureel ondernemerschap, maar de resultaten daarvan blijven achter bij de verwachtingen. In de onderzochte periode 2012 tot en met 2015 heeft de provincie diverse instrumenten ingezet om cultureel ondernemen te stimuleren. Deze instrumenten zijn minder effectief dan verwacht of vragen om nadere uitwerking.

Grip op groot onderhoud Gelderland

Omslagafbeelding publicatie onderzoek naar het groot onderhoud van wegen en kunstwerken door de provincie Gelderland. Titel: Grip op groot onderhoud. Foto: wegwerkers en machines in actie.

De provincie Gelderland is verantwoordelijk voor het beheer en onderhoud aan provinciale wegen en kunstwerken zoals bruggen en viaducten. De Rekenkamer onderzocht of de kwaliteit en de daarbij benodigde middelen voor het groot onderhoud van wegen en kunstwerken geborgd is, nu en in de toekomst. Hier wordt jaarlijks zo’n € 25 mln. aan besteed.